Taekwondo

Taekwondo Hillegom

Taekwondo is een Koreaanse zelfverdedigings-vechtsport dat zich kenmerkt door fysieke en mentale weerbaarheid creëren. Taekwondo is zeer geschikt om de lichamelijk conditie, kracht en reactievermogen te verbeteren. Daarnaast werkt het ook om zelfvertrouwen te krijgen, doorzettingsvermogen te creëren en aan de discipline te werken.

Taekwondo bij
Sportplaza Hillegom

De taekwondolessen worden bij Sportplaza gegeven door professionele docenten en vinden plaats in groepsverband. Omdat de oefeningen worden aangepast naar jouw niveau, kan iedereen deelnemen aan de lessen. De lessen zijn voor zowel jong, oud, beginner als ervaren sporters. Tijdens de les wordt op een respectvolle manier met elkaar omgegaan en helpen de deelnemers elkaar om beter te worden.

Taekwondo les volgen

Bij taekwondo is het belangrijk dat alle oefeningen en patronen op een juiste wijze worden uitgevoerd. De ervaren docent let daarom op je lichaamshouding en helpt je de juiste technieken aan te leren.

Taekwondo bestaat uit de disciplines:

  • Stijlvormen, waarbij vaste patronen achter elkaar worden uitgevoerd. Hierbij gaat het om techniek, ritme, lichaamshouding en concentratie.
  • Zelfverdediging, waarbij wordt getraind hoe te handelen bij situaties als vastpakken, klemmen en verwurging.
  • Sparring. waarbij tijdens een gevecht contact is toegestaan. Dit wordt uitgevoerd in duo’s.