Pilates

Pilates Hillegom

Pilates is een activiteit waarbij je voornamelijk je core-stabiliteit traint. De focus ligt daarbij op je houding, coördinatie, stabiliteit en ademhaling. Bij iedere oefening gebruik je je buik, rug en bekken. Een sterke kern zorgt voor een betere houding en meer flexibiliteit, stabiliteit en algemene fitheid. Niet alleen de oppervlakkige spieren worden bij Pilates getraind, ook de dieperliggende spieren komen aan bod.

Pilates bij Sportplaza
Hillegom

Pilates wordt bij SportPlaza gegeven in de luxe Body en Mind studio. Deze studio is zo ingericht om om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren en je geest tot rust te laten komen. Het is belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Daarom krijg je bij SportPlaza Hillegom tijdens de les professionele begeleiding. De instructeur let op je lichaamshouding en een correcte uitvoering van de oefening. Omdat je zelf de moeilijkheidsgraad van de oefeningen bepaalt, is de les voor iedereen toegankelijk.

De Pilates workout

Bij Pilates worden oefeningen uitgevoerd waarbij gebruik wordt gemaakt van je eigen lichaamsweerstand.

De les begint met een warming-up om de spieren goed warm te krijgen. Vervolgens worden verschillende oefeningen uitgevoerd waarbij een goede concentratie essentieel is. We sluiten de les af met een aantal ontspanningsoefeningen waardoor je ontspannen maar vol energie de zaal verlaat.

Pilates wordt een aantal keer in de week gegeven. De lessen zijn vrijblijvend waardoor je kunt deelnemen als het jou uitkomt. Bekijk het lesrooster voor de actuele tijden.

Probeer week
aanvragen

Liever eerst even sporten zonder verplichtingen? Je kunt bij ons ook eenmalig gebruik maken van de probeerweek. Je hebt dan 7 dagen lang toegang tot alle sport & wellness faciliteiten en je kunt onbeperkt deelnemen aan elke groepsles.