Wellness

Leden van Sportplaza Hillegom maken gratis gebruik van onze wellness faciliteiten. Want na een zware werkdag en intense workout is niets zo lekker als even lekker ontspannen. Het is goed voor een optimale bloedsomloop, soepele spieren en mentale rust.

Traditionele
finse sauna

De Finse sauna is een dé traditionele sauna waarbij water over verwarmde stenen wordt gegoten. Hierdoor wordt de sauna verwarmd en kan naar wens tot wel 90 graden oplopen. Dit sauna ritueel heeft een postieve uitwerking op onder andere je spieren, gewrichten, luchtwegen en huid. Vervolgens is het belangrijk om het lichaam af te koelen. Dit kan onder onze ijswater douches in de kleedkamers.

Steaming hot
turks stoombad

Het turks stoombad is een heerlijke sauna met hoge luchtvochtigheid. De warmte heeft positieve effecten op spieren gewrichten en ontspant het lichaam. Terwijl de vochtige lucht een helend effect heeft op je luchtwegen en je huid indirect reinigt. Daarbij is het natuurlijk gewoon genieten geblazen en door de subtiele eucalyptus geur voel jij je helemaal fris na een goede stoom sessie!

Ontspannende
infrarood sauna

De infrarood sauna heeft speciale infraroodverlichting die een aangename warmte afgeeft en diep doordringt in het lichaam. Hierdoor ontspannen spieren, gewrichten en heeft het een helend effect. Ideaal voor fanatieke sporters of mensen met nek, rug of gewrichtspijn. Door de warmte wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. En mooi meegenomen…je verbrandt ook nog eens heel wat calorieën!

Wellness informatie

De wellness is gemend en door iedereen te gebruiken. Vanzelfsprekend is een rustige omgeving gewenst in de sauna en daarom wordt je vriendlijk verzocht in het bijzijn van andere gasten niet teveel te praten.

Ja, zowel de dames- als herenkleedkamers vindt je een ijswater douche. Koud douchen biedt naast het afkoelen ook verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Ja, je kunt naast het sporten ook zeker een gezond kleurtje opbouwen bij Sportplaza. Maak een reservering aan de balie of sluit direct een zonnebank abonnement af voor onbeperkte toegang.
Ja, Je kunt diverse massages op afspraak boeken bij een van onze professionele masseurs. U kunt kiezen voor diverse sportmassages, eterische olie therapie of ontspanningsmassage. Vraag onze balie medewerkers voor meer informatie.
We willen dat iedereen tot rust kan komen in onze wellness. Daarom vragen wij je om rekening te houden met andere gasten en niet uitgebreid te gaan kletsen. Daarnaast is het omwille van de hygiëne verplicht om vooraf te douchen, badslippers en een handdoek te gebruiken in de wellness.